201804.05
51

Körözött személyek listája

Mi az a körözött személyek listája 2018-ban?

A körözött személyek listája (közérdekből nyilvános körözések), tulajdonképpen a rendőrség hivatalos oldalán található nyilvános, bárki számára hozzáférhető adatbázis. Aki attól tart, hogy elfogatóparancsot esetleg európai elfogatóparancsot bocsátottak ki vele, vagy hozzátartozójával szemben, látogasson el a rendőrség alábbi linken található oldalára és néhány kattintás után megtudhatja, hogy szerepel-e a körözött személyek listáján.

Az interpol körözési listája

Ha attól tart, hogy Önnel szemben nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, az Intepol hivatalos oldalán található nyilvános, bárki számára hozzáférhető angol nyelvű adatbázisban elenőrizheti le, hogy szerepel-e az Intepol körözési listáján.

Mit tartalmaz a körözési lista?

A fenti linken található adatbázisban egyrészt a személyekkel, másrészt pedig a dolgokkal kapcsolatos körözések találhatóak. A személyi körözési lista az elfogatóparancs alapján körözött személyek, az eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyek, valamint az ismeretlen holttestek, holttestrészek körözési listáját tartalmazza. A dolgok körözési listája pedig a járművek, egyedi azonosítóval rendelkező dolgok, valamint egyedi azonosítóval nem rendelkező dolgok körözési listájából áll.

Hogyan találhatja meg magát vagy hozzátartozóját a körözött személyek listáján?

Ha megnyitja a fent található linket, válassza ki az elfogatóparancs alapján körözött személyek menüpontot, majd miután rákattintott, írja be a keresendő érték mezőbe a keresett nevet. Ezután a keresés gombra kattintva tudhatja meg, hogy Ön, vagy hozzátartozója ellen kibocsátottak-e elfogatóparancsot vagy európai elfogatóparancsot.

Hogyan lehet felkerülni a körözött személyek listájára

Legfőképpen úgy, hogy a bíróság, az ügyészség vagy a nyomozó hatóság szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt intézkedi ismeretlen helyen lévő személy vagy ismeretlen személy felkutatására, azaz elfogatóparancsot bocsát ki.

Hogyan kerülheti el, hogy szerepeljen a körözött személyek listáján

A hatóságok (rendőrség, ügyészség, bíróság) által a bejelentett lakcímére Önnek érkező küldeményeket lehetőleg vegye át. Ha Önnel szemben büntetőeljárás folyik és megváltozik a lakóhelye vagy a tartózkodási helye, három napon belül jelentse be az új címét a hatóságoknak. Ha a hatóságok idézik Önt, az idézésben foglaltaknak tegyen eleget. Ha valamilyen oknál fogva akadályoztatva van, haladéktalanul értesítse a hatóságokat arról, hogy az idézésnek nem tud eleget tenni.

Hogyan kerülhet le a körözött személyek listájáról

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója szerepel a körözési listán, ajánlatos büntető ügyvédhez fordulnia. Önnel, vagy hozzátartozójával szemben elfogatóparancsot vagy európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, azaz körözik, mindenképpen ajánlatos szakemberhez fordulnia. Bízza büntetőügyében a védelmet szakemberre!


Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége?

KÉRJE KONZULTÁCIÓNKAT!

Hétvégén is!

office@lorik.hu

06 70 947 9950

06 70 434 8763

Mit tudhat meg a konzultáció keretében?

Az első találkozáskor ügyfelünknek egy órás személyre szabott tájékoztatást nyújtunk a büntetőeljárás során őt megillető jogairól, kötelességeiről, a várható büntetés neméről és mértékéről, a szükséges lépésekről. A konzultációt követően lesz olyan helyzetben, hogy szabadon eldönthesse, hogy igénybe kívánja-e venni szakképzett büntetőjogászaink segítségét.

körözött személyek listája 2018

Körözött személyek listája – Lőrik Ügyvédi Iroda