Mi a büntetőeljárás, kivel szemben folyhat?

Bárki könnyen találhatja magát abban a helyzetben, hogy egy büntetőeljárás résztevevőjévé válik. Büntetőeljárás korántsem csak a megrögzött bűnözőkkel szemben indul. Mára a büntetőjog a mindennapi élet oly sok területére  állapít meg különböző magatartási szabályokat, melyek rendszere sokrétű és kiterjedt, hogy annak némelyik tilalmát az átlagember is könnyen megsérti. Nem feltétlenül tudja mindenki, hogy hazánkban akkor is büntetőeljárás indulhat ön ellen, ha két deci bor elfogyasztása után háromnegyed órával autót vezet. Pedig hazánkban az ittas vezetés az egyik leggyakoribb bűncselekmény, amit jellemzően olyan emberek követnek el, akik valószínűleg életükben először és utoljára találkoznak a Büntető törvénykönyv és a Büntetőeljárásról szóló törvény egyes rendelkezéseivel. Büntetőeljárás hatálya alá kerülhet az is, aki egy tizenhét éves személyt egy fesztivál büféjében tíz órát dolgoztat. Büntetőeljárás indulhat az ellen is, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől elzárt területére jogosulatlanul belép.

A büntetőeljárás eredménye

Ha valaki bűncselekmény elkövetőjeként kerül kapcsolatba a büntetőeljárással, akkor a játszma tétje minden esetben nagy. Ha ugyanis a jogsértő tett bűncselekménynek minősül, akkor annak következményei romba dönthetik egzisztenciánkat, vagy akár egész életünket is. A büntetőeljárásban ugyanis az elítéltet akár szabadságától, vagy legértékesebb vagyontárgyaitól is megfoszthatja. Sokunk már azt is jelentős hátrányként éli meg, ha büntetőeljárás indul vele szemben, vagy a büntetőbíróság ítélete következtében két évig nem ülhet autóba, illetve elveszíti a családi Kft. irányításában betöltött tisztségét.

A feltételezett gyanúsítottal szemben ráadásul minden esetben egy több ezres állami apparátus áll, amely már a büntetőeljárás során a lehallgatástól, az őrizetbe vételen át sokféle eszközt alkalmazhat a bűncselekmény elkövetésével csak gyanúsított személyekkel vagy akár azok hozzátartozóival szemben. A büntetőeljárásban ezt az erőfölényt hivatott ellensúlyozni a büntető ügyvéd.

Mit tehet, ha Önnel, vagy hozzátartozójával szemben folyik büntetőeljárás?

Ha tehát Önt büntetőeljárásban tanúként vagy gyanúsítottként ki akarják hallgatni, akkor mindenképpen vegye igénybe büntető jogban jártas büntető ügyvéd segítségét. Ahogy akár egy kisebb betegség esetén is szakképzett orvoshoz fordulunk a hatékony segítségért, úgy ne sajnáljuk a pénzt és az időt arra, hogy az ellenünk folyó a büntetőeljárásban szakértő (azaz büntetőügyvéd) segítségét vegyük igénybe. Ilyen esetben soha nem maradhatunk egyedül a paragrafusok útvesztőjében.

Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége?

KÉRJE KONZULTÁCIÓNKAT!

Hétvégén is!

office@lorik.hu

06 70 947 9950

06 70 434 8763

Miben segíthet egy ügyvéd, ha Ön büntetőeljárás hatálya alatt áll?

Irodánk büntető ügyvédei teljes körű védelmet nyújtanak mindazoknak, akik valamilyen oknál fogva érintettjei egy büntetőeljárásnak, legyen szó sértettről, terheltről (gyanúsított vagy vádlott), vagy egyéb lehetséges eljárási résztvevőről. Fontos, hogy a büntetőeljárás nem a bírósági tárgyalással kezdődik, ezért célszerű, minél előbb szakszerű védelemről gondoskodni, hogy a védekezési stratégiát, büntető ügyvéd segítségével már a büntetőeljárás megindulását követően azonnal fel lehessen állítani. Irodánk büntető ügyvédei a legnagyobb körültekintéssel és szakmai felkészültséggel járnak el az Ügyfeleink érdekében.

Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége?

KÉRJE KONZULTÁCIÓNKAT!

Hétvégén is!

office@lorik.hu

06 70 947 9950

06 70 434 8763

Lőrik Ügyvédi iroda - büntetőeljárás

büntetőeljárás

Mit tudhat meg a konzultáció keretében?

Az első találkozáskor ügyfelünknek egy órás személyre szabott tájékoztatást nyújtunk a büntetőeljárás során Önt megillető jogairól, kötelességeiről, a várható büntetés neméről és mértékéről, a szükséges lépésekről. A konzultációt követően lesz olyan helyzetben, hogy szabadon eldönthesse, hogy igénybe kívánja-e venni szakképzett büntetőjogászaink segítségét.

Vissza

ittas vezetés, zaklatás, becsületsértés, rágalmazás, csalás, sikkasztás, lopás, magánlaksértés, garázdaság, cserbenhagyás, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, letartóztatás, vesztegetés, kábítószer birtoklás, kábítószer-kereskedelem