A közlekedési bűncselekmények védett jogi tárgya

A közlekedési bűncselekmények jogi tárgya valamennyi közlekedési ágazatra, így a vasúti, a légi, a vízi és a közúti közlekedésre kiterjedően a közlekedés biztonságához fűződő érdek védelme, amely magába foglalja a közlekedésben részt vevők életének testi épségének, egészségének védelmét, valamint a járművek és a közlekedés egyéb tárgyainak a sértetlenségét.

Az egyes közlekedés biztonsága elleni bűncselekmények:

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, vasúti, légi, vagy vízi közlekedés veszélyeztetése, közúti veszélyeztetés, közúti baleset okozása, járművezetés ittas állapotban, járművezetés bódult állapotban, járművezetés tiltott átengedése, cserbenhagyás. A fenti bűncselekmények közül, a cserbenhagyás, a közúti baleset okozása, a közúti veszélyeztetés  a járművezetés tiltott átengedése, a járművezetés bódult állapotban valamint a járművezetés ittas állapotban bűncselekményeket külön oldalon ismertetjük.

Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége?

KÉRJE KONZULTÁCIÓNKAT!

Hétvégén is!

office@lorik.hu

06 70 947 9950

06 70 434 8763

Mit tudhat meg a konzultáció keretében?

Az első találkozáskor ügyfelünknek egy órás személyre szabott tájékoztatást nyújtunk a büntetőeljárás során őt megillető jogairól, kötelességeiről, a várható büntetés neméről és mértékéről, a szükséges lépésekről. A konzultációt követően lesz olyan helyzetben, hogy szabadon eldönthesse, hogy igénybe kívánja-e venni szakképzett büntetőjogászaink segítségét.

Büntetőjog

Büntetőjog – Lőrik Ügyvédi Iroda